Den gode nettbutikken – Tatler?

Det finnes utallig mange nettbutikker der ute og jeg tror de aller fleste av oss har hatt både gode og dårlige opplevelser ved netthandel. Men hva er det egentlig som skiller de gode nettbutikkene fra de dårlige? I dette blogginnlegget skal jeg vurdere nettbutikken til Tatler gjennom en rekke kriterier. Hvor god er denne nettbutikken?

Førsteintykk

Førsteinntrykket av nettsiden har utrolig mye å si for hva som skjer videre, i likhet med veldig mye annet. Dette er de aller første tankene jeg sitter igjen med etter å ha klikket meg inn på nettsiden. Får vi et dårlig inntrykk her er også sjansene for at klikket inn på nettsiden blir det første og siste møte med butikken.

(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)

I all hovedsak burde jeg som kunde, bare i løpet av et par sekunder, kunne svare noen få spørsmål. Har jeg kommet til riktig sted, hva er det jeg kan gjøre her og hvorfor skal jeg gjøre det her?

Allerede nå vil jeg si at det ikke er noen tvil om at man har kommet til riktig sted. Tatler logoen er synlig både sentrert i bilde og i topplinjen av nettsiden. De skiftende bildene av modeller med ulike kolleksjoner av klær er inspirerende, og indikerer hva vi kan forvente å handle her.

Menylinjen øverst gjør nettsiden oversiktlig med et skille mellom klær for damer, herrer og ulike merker. Både salg og nyheter er et blikkfang, noe jeg tror fungerer godt for å trigge nysgjerrigheten til mange. Menylinjen gir et inntrykk av at det er enkelt å finne frem til det du er på jakt etter. De tydeliggjør også avvik ved frakt og handelsbetingelser noe som gjør at de fremstår som trygge og til å stole på.

Et godt førsteinntrykk!

Synlighet

Hvor lett er det egentlig for kunden å finne frem til nettbutikken? Det første man kan teste er rett og slett bare søke opp butikknavnet på google. Dette må være på plass ellers vil det umulig kunne være en god business. Dette handler om søkemotor optimalisering (SEO). Kunden burde også kunne søke opp produkter eller merker som føres, og rask finne frem til akkurat deres nettbutikk.

På forhånd hadde jeg sett meg ut to merkevarer jeg vet tatler fører. Disse to merkevarene er også de første man blir introdusert for gjennom skiftende lysbilder på forsiden. Her hadde jeg forventet at jeg skulle få bedre treff …. På den første merkevaren fikk jeg absolutt ingen treff og på den andre merkevaren og produktet kom Tatler opp som nummer 6 etter alle annonser.

Her tenker jeg Tatler har forbedringspotensialer!

Brukervennlighet

Når det kommer til brukervennlighet bør nettbutikken være satt opp på en måte som gjør det enkelt for alle i målgrupper å navigere seg frem på siden. Her er de tydelige ved å blant annet skille mellom ulike kategorier og merker på produktene.

(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)

Enda et pluss er at de har en filterfunksjon med alternativer slik at det blir enda enklere å finne frem akkurat det man er på jakt etter. De har også en god søkefunksjon.

Vi bruker mye tid på telefonen. Vi har den med oss overalt og brukes gjerne til å gjøre research. At nettbutikken også fungerer på telefonen, går under brukervennlighet. Her kan man navigere seg frem like enkelt.     

(Bildene er en skjermdump fra Tatler.no)

Tatler skårer høyt på brukervennlighet!

Kjøpsprosess

Kundens kjøpsprosess bør være så smertefri som mulig. Med dette mener jeg at det burde være lite hindringer på veien mot kjøp. Færrest mulig steg og minst mulig informasjon du MÅ fylle ut. Her er det positivt å trekke frem!

(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)
(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)
(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)

Dette gjør kjøpsprosessen deres smidig:

 1. Nå har som alternativ å gå rett til kjøp
 2. De har ekspresskasse dersom du har Applepay eller Paypal
 3. Frakt alternativer med rask levering
 4. De tilbyr Klarna betaling
 5. Trygghet med synlige betalingsløsninger på forsiden

Det eneste jeg vil trekke frem som en god løsning er å tilby vipps som et effektivt betalingsalternativ. Ellers er det lite å ta Tatler på her!

Teknologi/hastighet

Bruker nettsiden for mye tid på å laste opp, må man regne med at de aller fleste forlatt nettsiden før de rekker å få et inntrykk av hva den egentlig har å by på. Google rangerer også nettsider etter den tiden de bruker på å laste opp. Lang opplastningstid, spesielt på mobil går hardt utover butikken.

Her har jeg brukt Google PageSpeed insights for å måle opplastningstiden til Tatler. Her skårer den dårligere på mobil enn datamaskin.

(Bilde er en skjermdump fra PageSpeed insights)
(Bilde er en skjermdump fra PageSpeed insights)

Denne målingen sier noe om deres forbedringspotensialer.

Kundetilfredshet

Gode kundeomtaler kan være en avgjørende faktor for en usikker kunde til å handle. Mange nettsider viser til positive kundeomtaler inne på nettsiden, noe som kan fungere som et lokkemiddel. Dårlig kundeomtaler vil ha motsatt effekt.

(Bilde er en skjermdump fra deres facebook)

Det var vanskelig å finne kundeomtaler som gjaldt nettbutikken deres. Her var det kun én eneste å finne på Facebook siden deres og denne var positiv. De fleste andre tilbakemeldingene gjaldt service i de fysiske butikkene. Mitt tips her vil være å legge opp til at kunder kan gi tilbakemelding på nett, i tillegg å svare flere kunder på både på positive og negative omtaler på Facebook siden deres.

Trygghet

De fleste stiller høyere krav når vi skal bestille varer på nett kontra i fysisk butikk. Vi ønsker sikkerhet i at vi får det vi bestilte, til riktig tid og mulighet for å returnere. Her har Tatler en helt egen fane i menylinjen med handelsbetingelser.

Denne gir god oversikt!

Priser og utmerkelser

Har en butikk fått priser eller noen utmerkelser vil det være positivt å vise frem dette på sine kanaler og nettside. Her finner jeg ingenting å trekke frem hos Tatler..

Konsept og strategi

(Bilde er en skjermdump fra Tatler.no)

Som jeg påpekte tidligere, blir vi møtt med skiftende lysbilder med kolleksjoner av ulike merkevarer ved første klikk inn på nettsiden. I tillegg har de en egen fane i toppmenyen med denne oversikten.

Styreleder for Tatler, Arnt Jakobsen, beskriver konseptet deres som en «multibrand-butikk som fokuserer på sporty classics til dame og herre kombinert med contemporary fashion.»

Konsept og strategi er tydelig!

Konklusjon + liten oppdatering

Jeg har lyst til å konkludere med at Tatler, i det store og hele bildet er en god, norsk nettbutikk. De har noen, men få forbedringspotensialer.

I dette øyeblikket har eksamensgruppen min og jeg kommet i gang med planleggingsprosessen for å designe og opprette vår helt egen nettbutikk. Vi har derfor sett det veldig nyttig å sette oss inn i nettopp hva som gjør en nettbutikk god. Vi har også blitt obs på hvilke feller vi bør unngå og hva som er avgjørende for et godt resultat.

Nå gleder vi oss til lansering, så følg med!

Kilder brukt i dette blogginnlegget:

https://www.tatler.no
https://www.facebook.com/Tatler-104279989633104/reviews/?ref=page_internal

Én kommentar til «Den gode nettbutikken – Tatler?»

 1. Heisann Celine 🙂

  Jeg synes analysen og vurderingen din er god, samt at innlegget er oversiktlig og fint.
  Det sagt skulle jeg gjerne sett at du la ved noen tilbakemeldinger på tiltak til forbedring der det passet.

  Ellers bra jobbet, stå på 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *