Hypotetisk jobbintervju – Amnesty

Skjermdump Amnesty.no

Amnesty og digitale kanaler

For Amnesty er det helt essensielt for arbeidet deres å være aktiv i digitale kanaler. De har egen nettside men også profiler på plattformer som Instagram, FacebookTwitter, Youtube og Tiktok.

«Amnesty baserer seg på ideen om at du – uansett hvem du er – kan gjøre en forskjell. For når vi er mange som står sammen, kan vi endre verden.»

Med aktivitet i de ulike plattformene har Amnesty mulighet for å nå en bredere/flere målgrupper. De ulike digitale kanalen har ulike egenskaper, men også forskjellig aktivitetsnivå blant brukergrupper. Derfor kan kanalene brukes til ulike formål ved markedsføringen. F.eks. kan en post på Instagram eller Facebook brukes til å engasjere og fremme deres kampsaker, mens Youtube eller egen nettside blant annet kan brukes til å informere og gi dypere innsikt i arbeidet deres. 

Bilde av Thanks for your Like • donations welcome hentet på Pixabay 

Måling og analyse av trafikk

Google Analytics er et svert relevant verktøy for Amnesty til å analysere trafikk. På denne måten kan de se hvilke digitale kanaler som bidrar til aktivitet samt hvilke kampanjer som gir gode resultater. Du kan også bruke verktøyet til å se nærmere på hva som genererer klikk, hva som fører til en donasjon og hvilke saker som skaper engasjement. Dataene som analyseres kan brukes til å regulere markedstiltakene deres for enda bedre resultater. 

Bilde av Myriam Jessier hentet på Unsplash

Synlighet med SEO

Å være synlig er avgjørende for Amnesty. Det nytter ikke at de har gode intensjoner om de ikke får spredt budskapet videre, som en organisasjon som er helt avhengig av «oss» for å gjøre det gode arbeidet! Dette er mine tips til Amnesty for å score høyt på søkemotoroptimalisering:

 • Lag søkeord basert det vi faktisk søker etter, tenk som målgruppen deres.
 • Gode overskrifter, titler og metabeskrivelser
 • Titler og beskrivelser ved bilde og video, søkeord som beskriver hva video og bilder inneholder
 • Unngå likt innhold på ulike sider, dette kan oppfattes som spam av Google
 • Lenker via eksterne sider. Dette skaper tillit og koblinger fra hva andre sier om deg.
 • Sosiale medier, andres engasjement og delinger av innhold veier tungt i søkemotorene

Kundereisen

Amnesty er kjent for sine gode og gripende historier til å engasjer «oss» i arbeidet deres. Amnesty får ingen støtte fra staten og er derfor avhengig av å bruke de digitale kanalene for å nå ut potensielle, men også eksisterende medlemmer som ønsker å støtte sakene deres. Formidlingsevnen deres er derfor viktig for å få de donasjonene som skal til og for å skape videre engasjement og informasjon om arbeidet de gjør. Amnesty har lagt opp for at man kan støtte organisasjonen i både stor og liten grad for å tiltrekke den støtten de kan få.

Slik kan du støtte Amnesty:

 • Fast giver, du kan velge mellom et satt eller valgfritt beløp som blir trukket månedlig.
 • Gi et engangsbeløp, du kan velge mellom et satt eller valgfritt beløp som blir trukket én gang.
 • Gi et Lys i gav (pris 250 kr)
 • Armbånd (pris 200 kr)
 • Gi en gave i ditt testament
 • Bedrift, samarbeid og støtte
 • SMS- aktivist: få tilsendt Amnesty sine viktigste aksjoner tre ganger i måneden

Kilder brukt:

https://amnesty.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *