Annonsere på Snapchat

Sosiale medier har med årene blitt en stor del av hverdagen vår. Skal du nå ut til målgruppen din, må du være der de er! Med Snapchat har du mulighet til å være kreativ og fange interesse. Kanalen gir deg dårlig tid, men gjør du det riktig kan det være oppskriften til suksess. I dette blogginnlegget vil jeg gi dere noen gode tips til annonsering i kanalen, kanskje bør DU annonsere på Snapchat?

Hvem er på Snapchat?

Bilde er en skjermdump fra ipsos

Først av alt, finner du målgruppen din på Snapchat? 

I første kvartal av 2021 ble det registret 2,6 millioner med profil. Av de som bruker Snapchat daglig er brukerne mellom 18-29 år. De som er mellom 30-39 år bruker kanalen ukentlig. Når det kommer til kjønnsfordeling er 46% menn og 54% kvinner, noe som forteller oss at kvinner er noe mer aktive. Kanalen har en relativt ung brukergruppe, men sammenligner vi med bare et par år tilbake i tid (2019) ser vi en stadig økning blant de eldre.

Hvilke muligheter har du?

Snapchat Ads er programmet du bruker for å sette opp en annonse. Her 4 ulike annonsemuligheter:

  • Snap Ads – Skap oppmerksomhet. 
  • Story Ads – Fortell en historie
  • Collection Ads – Vis frem produktene dine
  • Filter – Skap engasjement
Bilde av Alexander Shatov hentet på Unsplash

Dette bør du tenke på!

Korte videoer: Som nevnt tidligere har du ikke god tid til å fange oppmerksomhet. Dette må nærmest skje umiddelbart. Her bør videosnuttene være 5 sekunder eller kortere. Varier mellom korte videosnutter, bilder eller annet kreativt innhold.

Ett budskap: Med lite tid til overs må du holde deg til ett budskap per annonse. Sørg for at budskapet blir tydelig! Da er sannsynligheten større for at du klarer å skape engasjement og interesse. Ikke vær redd for å skille deg ut eller bruke humor som et virkemiddel.

Passende bilde: Bilde eller video må passe overens med det som er budskapet. Buk også tekst for å nå frem til de som har skrudd av lyden på telefonen. Formuleres budskapet hovedsakelig gjennom tale er det viktig at dette tekstes.

Tydelig: Ønsker du å oppfordre til en handling må dette komme tydelig frem! Både i annonsen og den eventuelle siden brukeren blir videreført til. Dette er hovedsakelig om du ønsker at annonsen skal resultere i en form for transaksjon.

Skreddersydd: Du må tenke på akkurat hvem du skal nå med annonsen. Dermed skreddersyr du innholdet rundt denne brukergruppen. Hvordan skal budskapet formuleres for å treffe best mulig?

Noe for deg?

Med Snapchat Ads kan du skreddersy innholdet til din målgruppe, kanskje kan du skille deg ut fra konkurrenter som ikke har sett verdien og mulighetene du har med markedsføring på kanalen. Det finnes mange muligheter hvor du kan være kreativ og skape et innhold litt utenom det «vanlige». Med noen viktige stikkord i bakhodet har du gode muligheter til å lykkes med annonseringen.

Kilder brukt i blogginnlegg:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q12

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q219

https://forbusiness.snapchat.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *