Digital markedsføring

Semesteret innen digital markedsføring nærmer seg slutten. Er det noe jeg har skjønt dette semesteret er det at man er nødt til å heng med i svingene! Den digitale verden er stadig i utvikling og det finnes ALLTID nye felt du kan sette deg inn i for å hold deg oppdatert. Dette er kanskje det som gjør digital markedsføring så spennende. Det er stort rom for personlig utvikling og mestring. I dette blogginnlegget vil jeg ta dere med deler av utviklingen og hvordan vi nå bruker digitale flater under hele kjøpsprosessen.

Image by Joseph Mucira from Pixabay

Utvikling

Vi bruker i dag mye tid på nett og sosiale medier. Sammenlikner vi med bare et tiår tilbake i tid er mengden mer en tredoblet. Den digitale verden har blitt en stor del av livene våre. Tradisjonelle medier som aviser, tv og radio får en stadig mindre del av hverdagen vår, spesielt for den yngre delen av befolkningen. Digitale medier har tydelig blitt den viktigste mediekanalen for denne målgruppen. 

Den store forskjellen ligger også i hvordan vi bruker mediene. De blir ikke lenger sett på som en kanal hvor man kun er mottaker av informasjon eller underholdning. Nå er vi aktive brukere i kanalene, dette som en følger av den store utviklingen av teknologi og økt tilgang. 

Den digitale verden har blitt en stor arena for markedsføring. Nå bruker vi i større grad digitale medier i hele kjøpsprosessen.  Både for å tiltrekke oppmerksomhet, være behjelpelig på vei mot et kjøp og ikke minst etter kjøp for å sikre fornøyde kunder og gjenkjøp.

Mulighetene med digital markedsføring

Den digitale utviklingen har ikke satt noen stopper for alle mulighetene man har som markedsfører. Man kategoriserer derfor markedsføringen hovedsakelig innenfor 3 digitale flater.

Kjøpe medier – Her betaler du for å publisere innhold. Dette kan f.eks. være en annonse på VG, Facebook, blogger, Podcast eller søkemotorer som Google.

Fortjente medier – Her har du gjort noe positiv som har ført til gode omtaler eller annen synlighet i digitale kanaler.

Egne medier – Disse mediene er det du som digital markedsfører som selv kontrollerer. Dette kan være din egen nettside, Instagramprofil, Facebookside eller blogg.

Det er viktig å henge med!

Fordi mulighetene ved digital markedsføring er så mange og alltid under utvikling, gjelder det å henge med. Innenfor de digitale mediene finnes det stort sett muligheter for å løse alle stegene i kjøpsprosessen. Det finnes ikke noen fasit for hvor du skal bruke de enkelte, men et viktig steg i riktig retning er å være bevisst over mulighetene deres og hva du kan bruke de til. Disse vil også alltid være under utvikling!

Kilder brukt i blogginnlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *